Adopcje w Fundacji Drugie Życie Bulla - daj szansę na nowe, lepsze życie

pies na kolanachW Fundacji Drugie Życie Bulla, naszym priorytetem jest znalezienie nowych, kochających domów dla naszych podopiecznych. Każdy pies, który trafia do naszej fundacji, przechodzi przez proces rehabilitacji i leczenia, aby mógł cieszyć się pełnią zdrowia i szczęścia. Adopcja to nie tylko szansa na nowe życie dla psa, ale także niesamowita okazja dla Ciebie, aby zyskać wiernego przyjaciela i towarzysza na całe życie. Wszystkie nasze psy są gotowe do adopcji, zarówno te fundacyjne, jak i te poza fundacyjne. Wspólnie możemy dać im drugą szansę na szczęśliwe życie, pełne miłości i bezpieczeństwa. Pamiętaj, adopcja to decyzja na całe życie psa, dlatego zawsze dokładnie przemyślaj swoją decyzję.

Jak adoptować psa

• Przejrzyj ogłoszenia psów na naszej stronie lub Faceboku.

• Skontaktuj się telefonicznie z wolontariuszem wybranego zwierzęcia , by uzyskać więcej informacji o wybranym psiaku i umówieniu się na spacer zapoznawczy.

• Po zapoznaniu się z psem prześlij ankietę przedadopcyjną na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

• Po przeanalizowaniu ankiety pracownik  skontaktujemy się z Tobą telefonicznie, by przekazać decyzję o kontynuowaniu lub przerwaniu procesu adopcyjnego.

• Umów się telefonicznie na spacer przedadopcyjny  obowiązują minimum 2- 4 spacery zapoznawcze ( zależy to od charakteru psa )

Odmowa adopcji

Każdy musi liczyć się z tym, że może dostać odmowę adopcji konkretnego zwierzęcia. Zwierzęta to żywe istoty, które mają konkretne charaktery i predyspozycje. Nie każdy dom jest odpowiedni dla każdego zwierzęcia. Na przykład:

• Niektóre zwierzęta wymagają bardziej doświadczonych opiekunów.
  • Nie każdy pies nadaje się dla osoby, która w przeszłości nie miała psa

• Młody energiczny pies potrzebuje aktywnego domu.

• Nie każdy pies akceptuje dzieci.

• Nie każdy pies akceptuje inne zwierzęta.

szczęśliwy pies

Krok po kroku o adopcji